Taalklas De Waaier

Als kinderen uit het buitenland nieuw in Nederland zijn, moeten zij eerst de taal onder de knie krijgen, voordat zij kunnen instromen in het reguliere basisonderwijs. Daarvoor kunnen zij terecht bij De Waaier.

Lees verder
Sluiten

Taalklas De Waaier

De Waaier is in augustus 1993 gestart als een samenwerkingsverband tussen Alkmaarse scholen en scholen uit de regio als Centrale Opvang voor Neveninstromers. Per 1 augustus 2012 is de taalklas gehuisvest in het gebouw van basisschool De Wegwijzer.

Veilig en geborgen

De Waaier is bestemd voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. In een jaar tijd leren we ze de basis van het Nederlands spreken, lezen en schrijven. Ook komt het rekenen aan bod. Daarbij kijken we door de groepen heen naar het individuele niveau van het kind.

Maar minstens zo belangrijk is het om deze kinderen zich veilig en geborgen te laten voelen. Zij hebben vaak een hoop meegemaakt in hun land van herkomst. Onze leerkrachten hebben ervaring in het omgaan met deze diverse doelgroep.

Rustig wennen

Naast het taalonderwijs laten we de kinderen kennismaken met allerlei aspecten van onze samenleving. We dragen bij aan hun inburgering. Op woensdag gaan zij naar hun toekomstige school in de buurt waar ze wonen, zodat zij rustig kunnen wennen. De taalklas en de moederscholen hebben contact over de leerling om ze de best mogelijke start in het Nederlandse basisonderwijs te geven.

Bekijk hier alle praktische informatie van De Waaier in de online schoolgids.