Onderwijs in units
Ieder kind heeft eigen talenten en verdient het om gezien te worden. Door ons onderwijs in units te organiseren krijgen onze kinderen de aandacht die zij verdienen. De een kan goed rekenen, de ander is ver met lezen en spelling. Daarom werken we op De Wegwijzer met unitonderwijs. Door kinderen van verschillende leerjaren bij elkaar te zetten in units (eenheden), kunnen onderwijsmedewerkers groepen samenstellen op basis van instructieniveau in plaats van leeftijd. Daarbij leren kinderen niet alleen van ons team, maar ook van elkaar.
Samen en op maat
We werken met een onderbouwunit, middenbouwunit en een bovenbouwunit. Elke unit heeft een eigen instructieruimte en een eigen leerplein. Binnen de units hebben kinderen hun eigen stamgroep, waar de veiligheid van de klas bewaard blijft en waar we dagelijks bij elkaar komen.
De kinderen volgen eigen leerroutes of ‘lijnen’ en krijgen zo onderwijs dat goed bij ze past. Binnen de lijnen verzorgt ons team sterk taal- en rekenonderwijs en zetten we in op burgerschap.
Per jaar bepalen we met het team welke ‘lijn’ bij welke unit past, omdat we kijken naar wat de kinderen nodig hebben. En dat is nou eenmaal ieder jaar anders.
Per unit een team
Per unit vormen onze onderwijsmedewerkers een team. Zo kunnen ze elkaars passies, talenten en kwaliteiten benutten en hebben ze samen goed zicht op de ontwikkeling van onze kinderen.
Allemaal zijn het allround professionals en aantal collega’s heeft een specialisme. Zo hebben we onder meer een taal-, jonge kind-, reken-, ouders en organisatie-, en een gedragsspecialist. Ook zetten we waar het nodig is de ondersteuning in van een oefentherapeut, logopedist, leesconsulent en van medewerkers van het Centrum Jeugd en Gezin.
Onze teams
Leerkrachten vormen per unit een team en kunnen elkaars passies en kwaliteiten benutten. Het zijn allround professionals, waarvan een aantal een specialisme heeft. Zo hebben we onder meer een taal-, Jonge kind-, reken-, ouders en organisatie-, gedragsspecialist. De leerkrachten worden ondersteund door onderwijsassistenten. Daarnaast kunnen we gebruikmaken van een oefentherapeut, logopedist, leesconsulent en van medewerkers van het Centrum Jeugd en Gezin.