Ons motto

De Wegwijzer durft anders te zijn. We stippelen onze eigen koers uit en omarmen nieuwe pedagogische instrumenten zoals ‘unitonderwijs’, waarbij kinderen instructie krijgen op basis van niveau in plaats van leeftijd. Allemaal met als doel om hen de ruimte te geven ‘anders’ te zijn. Het onderwijs van De Wegwijzer is geslaagd, als wij onze leerlingen hebben kunnen helpen om zelfbewust hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Onze visie

We zijn een Integraal Kind Centrum (IKC) voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. We bieden hen een veilige en inspirerende omgeving waarin zij in een doorgaande lijn optimaal kunnen groeien en de begeleiding en zorg krijgen die zij nodig hebben. Dit doen wij met elkaar als team, met ouders en met andere betrokkenen.

Onze missie

De wereld van nu is constant in verandering. De actualiteit van vandaag is de geschiedenis van morgen. Hoe bereid je kinderen daarop voor? Wij willen onze leerlingen een actieve en onderzoekende leerhouding meegeven. Als zij de wil en het vermogen hebben om de samenleving te begrijpen en te verkennen – zelfstandig en met elkaar – kunnen zij daar later ook een bijdrage aan leveren.