Ons aanbod

Van De Wegwijzer Academie tot het opvoedspreekuur. Dit is typisch De Wegwijzer.

Lees verder
Sluiten

Ons aanbod

Gezonde School

De Wegwijzer wil bijdragen aan een gezonde en actieve levensstijl bij kinderen. Wij zijn in het bezit van het vignet Gezonde School. Kinderen drinken water en eten groente en fruit in de kleine pauze. Daarnaast hebben we een vakleerkracht gymnastiek in dienst, die leerlingen het plezier van sporten en bewegen laat ontdekken.

Wereldoriëntatie

School wordt waardevoller en leuker, als je de wereld om je heen mag verkennen. Met de methode Da Vinci introduceert De Wegwijzer voor de groepen 4 tot en met 8 een serie thema’s, die uit het leven gegrepen zijn, zoals de seizoenen en het ontstaan van de menselijke beschaving. Kinderen gaan daarmee aan de slag en combineren op speelse wijze vakken als aardrijkskunde, geschiedenis, biologie en levensbeschouwing met elkaar.

Lijn 1 t/m 3 werkt met thema’s die bij de belevingswereld van de jongere kinderen passen en waarmee aan alle ontwikkelgebieden aandacht wordt besteed.

Opvoedspreekuur

Opvoedadviseur op school

Mijn naam is Peter Janssen en ik ben als opvoedadviseur bij het Centrum voor Jeugd en Gezin Alkmaar Waarvoor kun je bij mij terecht? Ouders kunnen bij mij terecht met diverse opvoedvragen. Ik kijk graag met je of ik iets voor je kan betekenen.

Vragen zijn bijvoorbeeld:

• Mijn dochter van 8 jaar huilt veel als ik haar naar bed breng, hoe kan ik hiermee omgaan?

• Ik maak mij zorgen om mijn zoon, omdat hij de laatste tijd zeer geïnteresseerd in sociale media of gamen.

• Hoe maak ik het thuis (weer) gezelliger?

• Hoe kan ik zo goed mogelijk omgaan met de emoties van mijn kind, want die zijn soms echt wel heel heftig?

• Een 1 e of 2e vraag over AD(H)D, TOS, Autisme, Angst, Emotieregulatie, Depressie.

Hoe werk ik?

Wat ik doe is meedenken over een volgende stap, ik geef tips voor een andere aanpak, of zoek samen met jou uit of er misschien iets anders nodig is. Leuk van dit werk vind ik dat voor de ouders zelf goed zichtbaar wordt dat zij zelf al veel doen dat goed werkt. De meeste antwoorden op vragen van ouders komen niet zo uit ‘de boekjes’. Meestal moeten we echt even zitten om samen te puzzelen en uit te zoeken wat nu het handigste is om te gaan doen. Ik neem daar graag de tijd voor met jou.

Kosten.

De kosten van het opvoedspreekuur worden voor je vergoed. Voor ouders zijn er dus geen kosten aan verbonden.

Contact.

Het lijkt me leuk om je te ontmoeten. De meest handige manier om contact op te nemen is door even een mailtje of een appje te sturen, of door even contact te zoeken via de leerkracht of directie.

Met vriendelijke groet,

Peter Janssen Opvoedadviseur

GGD Hollands Noorden/ CJG Alkmaar

06-83679289, pjanssen@ggdhn.nl

De Wegwijzer Academie

De Wegwijzer ziet ouders als belangrijke partners in het onderwijs. Maar wat als zij de Nederlandse taal niet genoeg beheersen om hun kind te begeleiden bij het leerproces? Dan kunnen zij ook terug naar school! Op De Wegwijzer Academie is het mogelijk taallessen te volgen, gegeven door gemotiveerde vrijwilligers. Een uniek initiatief, waarmee u uw kind verder helpt én uzelf. Leer via dit filmpje meer over De Wegwijzer Academie.